ple municipal

Sabadell anirà als fons europeus per prevenir els suïcidis entre la població

Unanimitat entre totes les formacions per millorar el servei que disposa l'Hospital Parc Taulí

per Albert Hernàndez , Sabadell, 4 de maig de 2021 a les 20:12 |
El ple ordinari del mes de març, celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda, per unanimitat, perquè l'Ajuntament de Sabadell demani, a través de la Generalitat de Catalunya, els fons europeus ReactEU -pensats per combatre les conseqüències econòmiques, socials i sanitàries de la pandèmia-, per prevenir els suïcidis entre la població i millori l'atenció en malalties mentals.

Es tracta d'una moció presentada per Cs, en què el seu portaveu, Adrián Hernández, ha destacat la pujada de temptatives en menors del 81% respecte a 2019, amb informacions del Codi Risc de Suïcidi de Catalunya. Unes dades que ha complementat el regidor de Junts per Sabadell (JxS), Francesc Baró, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha passat de 1.200 atencions el 2019 de casos d'ansietat a 2.000 el 2020. 


Per això, Baró ha subratllat "ens podem fer una idea de la dimensió del que ens estem enfrontant". El regidor de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau, ha reclamat "una visió més àmplia" per abordar la salut, des de diferents perspectives.

Hernández ha remarcat que aquests recursos "ajudin a mantenir el servei i millorar-lo", com ara que no hi hagi llargues llistes d'espera, però també que serveixin perquè d'altres persones puguin superar aquestes malalties. A la vegada que ha recordat que l'Hospital Parc Taulí disposa d'un servei referent.  


Altres notícies que et poden interessar
  

Participació