El ple aprova atorgar 404.000 euros al Rebost Solidari

L'atenció a les famílies supera les 2.000, un increment provocat per la pandèmia

Imatge d'arxiu de lots de menjar
Imatge d'arxiu de lots de menjar | Adrià Costa
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:14h
El ple ordinari del mes de maig, celebrat aquest dimarts, ha aprovat, per majoria -únicament s'ha abstingut ERC-, atorgar 404.000 euros, en concepte de subvenció, al Rebost Solidari. Uns recursos per han de contribuir al "desenvolupament" de la tasca que duen a terme entre els usuaris, per garantir l'accés a una alimentació, ha dit el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés. 

Cortés ha lamentat que l'esclat de la pandèmia "ha trencat" la tendència a la baixa de l'atenció que oferia aquest servei, que no arribava a les 2.000 famílies, 1.900, i que amb la Covid-19 "es va arribar al pic a l'estiu passat, amb 2.500". Actualment, ha precisat el regidor, s'han situat al voltant de les 2.200. 

Cortés ha expressat el desig que "puguin anar rebaixant" aquestes xifres, perquè voldrà dir que "no tenen necessitats" alimentàries. Tot i l'ampli consens de les formacions del ple, l'oposició -Junts per Sabadell (JxS), Cs i la Crida per Sabadell- han coincidit en reformular el model d'aquesta iniciativa. A més, des d'ERC, Èlia Soriano, ha indicat que es manté la mateixa quantitat que l'any passat i "això va en detriment de la qualitat" dels lots. 

El titular d'Acció Social ha replicat que "és una trampa", perquè "no disminueixen" els paquets alimentaris, a més una part de les donacions les fa el Banc dels Aliments, i que als 404.000 euros cal afegir 200.000 euros més que es van atorgar amb urgència i, per tant, s'hi ha destinat 600.000 euros, ha explicat.