C's s'oposarà a les noves ordenances «perquè augmenten la pressió fiscal»

Joan García, portaveu municipal de la formació, acusa a l'equip de govern d'introducir "unes bonificacions socials que són pura propaganda"

Redacció
21 d'octubre del 2015
El cap de llista de Ciutadans, amb diversos membres del seu equip.
El cap de llista de Ciutadans, amb diversos membres del seu equip. | Norma Vidal

El grup municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Sabadell votarà dijous que ve 22 d'octubre en contra de les ordenances municipals que ha elaborat l'actual equip de govern, integrat per ERC i la Crida per Sabadell. El portaveu municipal de la formació, Joan García, afirma que han pres aquesta decisió perquè impliquen un augment de la pressió fiscal i inclouen "unes bonificacions que són pura propaganda perquè pràcticament no se'n pot beneficiar ningú". 

Ciutadans s'ha mostrat decebut amb les noves ordenances perquè considera que segueixen una política "continuista" en relació a les de l'anterior equip de govern del PSC i "no porten el canvi en política fiscal que es podia esperar". El portaveu municipal s'ha mostrat molt crític amb l'apartat referent a bonificacions socials: "Semblen la justificació moral d'un equip de govern que es veu incapaç de marcar un punt d'inflexió en la política municipal i que mostra una falta real de preocupació pels col·lectius que en principi diuen defensar", ha defensat. 

En aquest sentit apunta que les bonificacions en la taxa de residus són menors que l'any passat i que aquestes i les de l'IBI "tenen uns marges de renda tan mínims que no afecten a ningú". A banda, García afirma que els beneficis pensats pels col·lectius que estan en risc d'exclusió "són mínims".

Finalment, García considera que la classe mitjana i la classe treballadora de Sabadell són les més perjudicades per l'augment de la pressió fiscal que comporten les ordenances proposades, perquè suposen "una pujada generalitzada de la càrrega impositiva que es disfressa sota l'aparença d'una pujada mitjana del 1% però que amaga pujades importants com el 10% de les plusvàlues", incideix. Alhora remarca que l'únic impost que no puja a Sabadell és el de circulació.