​La PAHC «ocupa» l’Ajuntament per exigir solucions pel cas d’una dona amb tres fills que amenacen desnonar

El consistori garanteix que atendrà aquesta dona i que no deixarà que "es quedi al carrer"

La protesta de la PAHC ha començat a la seu de l'antiga Caixa Sabadell
La protesta de la PAHC ha començat a la seu de l'antiga Caixa Sabadell
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:26h
La PAHC Sabadell ha “ocupat” l’Ajuntament de Sabadell aquest dimarts al matí, de forma simbòlica, per exigir solucions pel cas d’una dona, amb tres fills, que té una ordre de desnonament per al mes de juny. Resideix en un pis que era de la seva mare i que una immobiliària ha comprat i ara vol fer fora, segons la plataforma.
 
En dues ocasions han aturat els desnonaments que hi havia programats, a més, mentrestant, ha demanat que l’Ajuntament de Sabadell li designés un pis d’emergència social perquè la família no es quedés sense llar. “Li van denegar, ja que si no es té data de desnonament, no hi tens dret”, tal com ha especificat la PAHC.  
 
Així, ha continuat l’explicació, ja amb data fixada, ha tornat a reclamar, però per “la manca” de parc públic el procediment “va caducar”, cosa que demostra que el consistori “porta fins al límit” les famílies. Aquestes situacions, “per manca de recursos sovint acaben invisibilitzades”, ha denunciat la plataforma contra els desnonaments.
 
La PAHC Sabadell ha advertit que venen “mesos molts durs”, ja que bancs i fons voltors tenen “catifa vermella” per practicar desnonaments a la ciutat. Per això, han reclamat mesures a l’administració local.
 
Tasques per aturar el desnonament
 
Fonts municipals han assenyalat que es treballarà per aturar el llançament programat per la particularitat del cas. A la vegada, han subratllat que “no deixarem que quedi al carrer”, amb un recurs temporal mentre no els arriba l’habitatge d’emergència “com es fa habitualment”, han puntualitzat.
 
Des del consistori també s’ha apuntat que quan el cas “torni a passar per la mesa” se li reconeixerà el dret a un pis d’aquestes característiques. Ha recordat que aquest reconeixement té una vigència de sis mesos, tal com es va predeterminar en el mandat anterior i que un cop passa s’ha de tornar a engegar la maquinària, però “s’està treballant en una modificació” per millorar aquestes aspectes i d’altres.