El «petit homenatge» de la UAB a Arcadi Oliveres

A la Biblioteca de Ciències Socials hi ha una exposició, que també es pot veure en línia

Arcadi Oliveres
Arcadi Oliveres | Adrià Costa
NacióSabadell
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:57h
El passat 6 d'abril l'activista i expresident de Justícia i Pau Arcadi Oliveres va morir, a l'edat de 76 anys. La Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha dissenyat el seu "petit homenatge" a Oliveres, amb una exposició, tant presencial -a la planta 0 de la Facultad de Ciències Polítiques i Sociologia- com virtual

Una mostra, que duu per títol "Arcadi Oliveres i Boadella (1945-2021). In memoriam", que repassa els aspectes del que va ser professor del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB, com a economista, activista, pacifista i divulgador.

Repassa la vida d'Oliveres, des d'aquestes diferents vessants, especialment l'activista que va començar amb el Sindicat Democràtic d’Estudiants de Barcelona, la lluita antifranquista, el pacifisme i la lluita internacional, en què va promoure la campanya del 0,7% en ajudes al desenvolupament a la lluita contra el comerç d'armes, entre d'altres iniciatives. 

L'exposició sobre Arcadi Oliveres va a càrrec del professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB, Albert Recio Andreu, amb l'ajuda de Marisa de Lafuente Lumbreras i Oriol Castells Prims.