Cs insta recórrer a uns fons europeus per una millora en l'atenció de malalties mentals

El líder de la formació avisa, segons un estudi del CCVOC, l'augment del suïcidi entre adolescentes de 14 i 17 anys

NacióSabadell
02 de maig del 2021
Actualitzat el 03 de maig a les 9:13h
Cs durà al ple de maig, que està previst celebrar-se el proper dimarts, una moció que insta l'Ajuntament de Sabadell a demanar la Generalitat recursos dels fons europeus ReactEU -pensats per combatre les conseqüències econòmiques, socials i sanitàries de la pandèmia-, per millorar l'atenció en malalties mentals. 

El líder de la formació, Adrián Hernández, ha assenyalat que a causa de la Covid s'ha produït un augment  de "trastorns de conducta, ansietats i esquizofrènia, entre d'altres" i que "s'opti" aquests diners "per millorar" el programa de prevenció del suïcidi que impulsa l'Hospital Parc Taulí. 

Hernández ha destacat que la iniciativa del centre sabadellenc "és referent" a l'estat i que les llistes d'espera que es poden produir en aquest àmbit sanitari, poden afectar i "és urgent" actuar, ha afegit. Ha repassat que el Codi Risc de Suïcidi de Catalunya va notificar, el passat mes de febrer, una pujada de les temptatives en menors del 81% respecte a l'any anterior -122 davant 200-.

Encara que ha admès la dificultat per distingir entre intents, suïcidis i accidents, "és evident  que hi ha hagut increment", com ara, assenyalant que, segons diversos estudis, les temptatives van créixer un 30% en els joves d'entre 14 i 17 anys. 

Tal com ha detallat, Catalunya disposa de 1.706 milions d'euros dels fons europeus ReactEU, ja que Europa els ha distribït entre els països i aquests, en el cas de l'estat, entre les comunitats autònomes, i financia el 100% de projectes que s'apliquin perfectament a casos de prevenció i ajuda per evitar suïcidis i millora de la salut mental.