ple municipal

La Crida reclama la conservació de les obres d'art urbà del grafiter Treze

Proposa que des del Museu d'Art s'impulsi una ruta de grafitis per la ciutat

per NacióSabadell, 30 d'abril de 2021 a les 16:43 |
El mural pintat a l'interior de l'Obrera, obra de Treze | CAS L'Obrera
La Crida per Sabadell presentarà una moció al ple ordinari, corresponent al mes de maig, previst per celebrar-se el proper dimarts, perquè es protegeixi el llegat artístic de Treze -nom artístic de Guillem Vivas i Pérez-, grafiter local, amb obres arreu del món, desaparegut el 2018. La proposta és que es fixi el millor mètode de conservació per a les peces que té repartides per la ciutat.
 

La portaveu de la formació, Nani Valero, ha recordat que ja hi ha ciutats que estan treballant per preservar el treball del sabadellenc, “mitjançant materials de protecció i conservació, exposicions o plaques commemoratives” i que a la localitat sis de les seves obres ja han desaparegut.
 

La mare de l’artista, Victòria Pérez, ha confessat que li “sabria molt greu que hagués d’anar, d’aquí a uns anys, a Estambul o a Milà per poder veure una obra d’en Treze. I ja no parlo com a mare sinó com a amant de l’art”. I és que a la ciutat turca hi ha el mural més gran que ha fet, també a la ciutat de Murello (Itàlia) i a Beirut, entre d’altres localitats.
 

La ruta de les obres de Treze Foto: Crida per Sabadell


La iniciativa de la Crida també reclama que des del Museu d’Art de Sabadell s’incorpori una ruta de grafits, tant per a la ciutadania com per a les escoles, a la vegada que es concretin exposicions permanents de les obres actuals.

 

Participació