Així serà l'Aplec de la Salut d'enguany

Recuperació d'activitats d'entitats de cultura popular i també d'esportives

Els treballs als frescos a l'interior del temple
Els treballs als frescos a l'interior del temple | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 d'abril del 2021
Aquest 2021, i a diferència de 2020, hi haurà Aplec de la Salut -se celebrarà el 10 de maig-. No serà una jornada massiva com les que hi havia abans de la pandèmia, però l'Ajuntament de Sabadell ha dissenyat un programa d'activitats.

El pati del Casal Pere Quart acollirà un lluïment de colles geganteres de Sabadell, acompanyades de bastoners. I al del Museu d’Art s'hi organitzaran dos concerts. D’una banda, la Banda de Música de Sabadell hi tocarà del dissabte, dia 8 de maig, a les 18 hores. I, d’altra banda, la Cobla Jovenívola interpretarà al dia següent, a les 12 del migdia.

Finalment, el pati de l’Escola Nostra Llar acollirà el 18è Concurs de Colles Sardanistes. Serà també diumenge, a les 18 hores, organitzat per Sabadell Sardanista i Grup Sardanista Mirant al Cel.

Pel que fa al paratge de la Salut, s’hi faran misses i, el dilluns 10 de maig, a les 11 del matí, s’hi inauguraran les pintures restaurades de dins el santuari de la Mare de Déu de la Salut, com també el nou enllumenat, activitats organitzades per la Fundació de la Mare de Déu de la Salut.

Com cada any, no faltaran les visites guiades a la Torre de l’Aigua i a l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria, com també a la seu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. A més, el Museu d’Història estarà obert el dilluns 10 de maig, al matí d’11 a 14 hores. I el Museu d’Art organitzarà l’itinerari Sabadell, vist pels seus artistes, el dilluns 10 de maig al matí.

També hi haurà dues activitats esportives el mateix dilluns, a càrrec de la Unió Excursionista de Sabadell. Una, serà la 36a Pujada popular a la Salut, una caminada de nou quilòmetres, que sortirà de la plaça de la Sardana. I l'altra una activitat Buscafites a la Salut, una curs d’orientació de caire familiar.