Sabadell celebra la festa Mescla't amb l'objectiu de «trencar barreres»

Es tracta d'un programa en favor de la cooperació, la convivència, la solidaritat i la inclusió social | És el resultat de la fusió de la Mostra d'Entitats de Solidaritat i Cooperació i de la Festa de la Diversitat

Redacció
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:29h
El programa de la primera edició de Mescla't s'ha presentat aquest dimarts
El programa de la primera edició de Mescla't s'ha presentat aquest dimarts | Norma Vidal

La ciutat de Sabadell acull aquest cap de setmana la primera edició de la celebració Mescla't. Es tracta d'una proposta en favor de la convivència, la solidaritat , la cooperació i la inclusió social que compta amb la participació d'una cinquantena d'entitats i més de 40 activitats entre actuacions, tallers, jocs, teatre i xerrades, entre altres propostes. L'objectiu d'aquesta cita és posar en valor la feina que fan les diferents entitats de la ciutat que treballen en aquesta direcció i "trencar barreres"  en favor de la diversitat i la cohesió. 

La proposta, que s'ha presentat aquest dimarts al Casal Pere Quart, és el resultat de la fusió de la Mostra d'Entitats de Solidaritat i Cooperació i de la Festa de la Diversitat. Segons ha explicat la regidora de Drets Civils i Ciutadanis, Míriam Ferràndiz, no es tracta d'una nova proposta, sinó que és la suma de diverses activitats que fins ara es venien fent per separat: "És una nova forma de treballar des de la transversalitat i amb la mirada posada en tenir una ciutat més diversa i treballar la cultura de la cooperació", ha argumentat. 

Per la seva banda, el president de la FAIV, Lamine Souane, ha agraït la voluntat municipal per promoure una celebració d'aquestes característiques i ha explicat que al llarg del dissabte 24 d'octubre tretze entitats immigrades d'Àsia, Europa, Àfrica i Amèrica Llatina de la ciutat vendran productes d'artesania i d'alimentació a la plaça Doctor Robert. Alhora, des de la FAIV s'ha organitzat un dinar popular i una exhibició de danses i músiques d'arreu del món que s'allargarà fins les 01:00 hores. "Cada grup farà una actuació en què transmetrà un missatge diferent, un contra el racisme, un en favor dels refugiats, un per la inclusió social...", explica. 

A banda, el mateix dissabte a partir de les 17:00 hores i durà a terme una activitat complementària sota l'eslògan Sabadell Lliure de Racisme que inclourà demostracions de break-dance, hip hop, grafits, un taller d'estampació de gorres i la presentació del rap Canvia el punt de vista amb l'activista Pau Llonch i joves de diversos centres educatius de la ciutat. 

Pel que fa a la jornada de diumenge, s'han previst tallers diversos de pintura, tatuatges o jocs, un dinar popular, sessions de teatre i titelles, actuacions com la que oferiran els Cracs d'Andi, la Coral CIPO o la Coral Cor d'Acords del Sant Vicenç, així com conferències. En aquest sentit a les 12:00 hores hi haurà la xerrada El món del voluntariat, a càrrec d'Agermanament sense Fronteres i a les 12:45 hores la proposta d'AVAN Posa en forma la teva memòria

David Rodríguez, president de la Fundació MAIN, ha recordat que totes les entitats que prendran part en el programa Mescla't comparteixen el sentiment d'acollida i treballen per fomentar el respecte i la dignitat envers tots els col·lectius. 

Consulteu el programa de la primera edició del Mescla't en aquest enllaç