L'ambient de Sant Jordi recupera el seu espai als carrers de Sabadell

Les roses de color vermell, grans protagonistes de la jornada

Una de les moltes parades de roses
Una de les moltes parades de roses | Juanma Peláez
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:38h
"Hi havia ganes de Sant Jordi". Aquesta ha estat l'afirmació més repetida en aquesta diada, i és que més d'un any després, aquest ambient, tan únic i característic d'aquesta jornada, ha tornat (en part) als carrers de Sabadell. No ha estat multitudinari com ho havia estat, però hi ha hagut un moviment constant de gent.

Després que el 2020 els sabadellencs haguessin de celebrar Sant Jordi a casa i utilitzant el balcó com a recordatori que era 23 d'abril, aquest divendres "hi havia ganes", tal com han manifestat diverses persones que feien una cua, d'un mínim de 25 minuts, per comprar una rosa en un establiment del centre. I és que, enguany, s'ha descentralitzat i dilatat la celebració al llarg de la setmana i les botigues podien muntar parada a l'exterior, sempre i quan respectessin la distància.  

El centre de la ciutat ha bullit de persones, els carrers, amb més gent del normal, amb roses, llibres o ambdós. La flor de color vermell, protagonista del matí. Hi ha hagut establiments que a mig matí s'havien quedat sense existències, s'havia prioritzat per fer reserva prèvia per Internet i els ha sorprès la demanda. "Hi ha hagut molta més peticions en línia, respecte a 2019", ha afirmat la propietària de la floristeria Vuket de Sabadell, Clara Barceló, que ha corroborat aquestes "ganes" de celebrar Sant Jordi. 
 

Les parades de llibres, força sol·licitades Foto: Juanma Peláez


En la mateixa línia els llibreters, que malgrat que al llarg de la setmana han anat fent caixa, aquest Sant Jordi esperen fer bones vendes. El propietari de Sabadell Còmics, Rafael Sabater, ha celebrat aquest "esglaonament" dels lectors, perquè "podem atendre millor", ja que han pogut tenir un tracte més proper amb més dies. La propietària de la Librerío de la Plata de, Cecilia Picún, també ha dit que "el canvi de passar de no tenir Sant Jordi a tenir-ne un d'una setmana", cosa que s'ha traduït que "s'han apropat més lectors", però sobretot ha destacat que es pugui celebrar. 

I a tot plegat, cal afegir que el temps ha acompanyat, amb un sol radiant que, mica en mica, ha fet pujar el termòmetre i és que "hi havia ganes de Sant Jordi".