​ERC i la Crida portaran al ple un protocol per fixar l’actuació de l’Ajuntament com a acusació particular

Demanen que les totes les actuacions en qualitat d'acusació particular es votin en Junta de Portaveus

Sabadell durant el toc de queda
Sabadell durant el toc de queda
NacióSabadell
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:50h
ERC i la Crida per Sabadell duran una moció al ple de maig perquè s’estableixi un protocol d’actuació quan l’Ajuntament hagi d’exercir com a acusació particular en el cas Mercuri. Una resposta articulada des de les dues formacions, després que el consistori, fa una setmana, declinés reclamar la presó per a l’exalcalde Manuel Bustos, ja que el Suprem havia confirmat una condemna per la retirada de multes a familiars.

 
Republicans i cupaires han recordat que al desembre de 2014 es va acordar que l’administració local es presentés com a acusació particular a la macrocausa. I “per primera vegada la justícia requeria a l’Ajuntament de Sabadell el pronunciament en relació amb el compliment o no d’una sentència”, han subratllat.
 
Així mateix, el document que duran aprovació també contempla que la Junta de Portaveus sigui convocada “de manera automàtica” dins un termini de 48 hores en supòsits com quan, en aquest cas, hi hagi un requeriment judicial “que afecti a un tema de fons”, també si alguna formació vol portar a terme alguna proposta o iniciativa com a acusació particular i si “s’entén” que l’advocat ha de ser present “ha de ser convocat a la reunió, encara que sigui de forma telemàtica”.
 
La moció dels dos partits de l’oposició ha demanat que “totes” les actuacions del consistori en qualitat d’acusació particular es votin en Junta de Portaveus i les actuacions pertinents es facin “en funció del vot majoritari”.