L'Escola de Restauració al conjunt fabril Sallarès i Deu començarà la formació el curs 2023-2024

S'estima que la rehabilitació de la planta de tot l'edifici superi els nou milions d'euros

L'interior d'una de les naus de Sallarès i Deu
L'interior d'una de les naus de Sallarès i Deu | Albert Hernàndez
22 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:32h
L'Escola de Restauració, prevista per construir-se al conjunt fabril Sallarès i Deu, que es troba al barri de Gràcia, començarà la formació el curs 2023-2024. Així ho té previst l'equip tècnic del projecte que ha dissenyat la transformació d'aquest patrimoni industrial, que es troba entre els carrers de Jacint Verdaguer, Cellers, Viladomat i Reina Elionor. 

L'arquitecta municipal, Rosa Martínez, ha explicat que després de primavera es farà la licitació i s'espera que a finals d'any s'adjudiquin, per començar els treballs a principis de 2022 i que, segons ha estimat, s'allarguin durant 12 mesos. "Tenir-ho tot per arrencar el curs 2023-2024", ha expressat. 

Té un cost aproximat, tal com ha detallat l'alcaldessa, Marta Farrés, de 4,1 milions d'euros, dels quals 1,8 -procedents de fons FEDER-EDUSI- que es destinaran a la rehabilitació i condicionament de les dues primeres naus. A més, en aquesta mateixa banda sud-oest de la planta, al cantó del carrer Viladomat, es destinaran 180.000 euros per a oficines a l'Escola Illa. 
 

El conjunt fabril Sallarès i Deu Foto: Albert Hernàndez


En el primer pis, ha precisat l'alcaldessa, hi haurà cinc aules, un taller, el restaurant i al soterrant una cuina demostrativa i aula magna. 

Consolidar l'espai

L'Escola de Restauració i les oficines seran l'element visible d'aquest intervenció a Sallarès i Deu, "serà el primer conjunt que abordarem", ha dit Farrés i ha continuat, "i es consolidarà l'espai", per tal que, un cop es disposin dels recursos, s'hi pugui construir l'Escola de Flequeria, en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Barcelona i substituiria i ampliaria les possibilitats de l’actual centre, a Cal Molins, que té "un 100% d'ocupació". "Som referents amb d'altres països d'Europa", ha reblat. 

En una altra de les naus s'ha ideat un projecte de digitalització. Tant aquest com altre projecte figuren entre els 19 per aconseguir fons europeus. L'Escola de Flequeria té un cost aproximat de 2,8 milions d'euros i el centre per a la transició digital, 2,1. 

En total, la rehabilitació de tot el conjunt s'eleva als 9,1 milions d'euros i per això, Farrés ha remarcat que quan hi hagi convocatòries públiques per a subvencions "estiguem ben posicionats, perquè sabem el que volem que passi en aquests espais".