coronavirus

Detecten una cinquantena de positius en el cribratge massiu a la UAB

Es van fer més de 10.000 PCR; al campus de Sabadell van participar 250 persones

per NacióSabadell , 21 d'abril de 2021 a les 08:00 |
Els testos al punt permanent de la plaça Cívica | Roger Navarro
Un total de 51 casos positius es van detectar en el cribratge massiu que es va organitzar del 8 al 15 d'abril a la comunitat universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es van fer un total de 10.018 proves PCR, cosa que suposa un 0,5%, segons dades facilitades pel Departament de Salut. 


Del total de participants, cal recordar que era de caràcter voluntari, 250 persones ho van fer al campus de Sabadell, que va tenir lloc el darrer dia d'aquesta recollida de mostres, és a dir, el 15 d'abril.

La iniciativa, impulsada des de Salut, anava adreçada a personal docent i administratiu, estudiants i el personal dels centres de recerca i empreses del campus. Va tenir un punt de cribratge permanent a la plaça Cívica i uns d'itinerants que va circular per Bellaterra, per les facultats de Ciències i Biociències, Filosofia i Lletres, Medicina i a l'Escola d'Enginyeria.


Es van fer dos tipus d'exàmens: PCR mitjançant mostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja s'havia passat la malaltia. D'aquest darrer, d'acord amb les dades provisionals que va facilitar Salut, després d'una setmana d'analítiques va revelar un 3,6% de positivitat.

Altres notícies que et poden interessar
  

Participació