El dia i la nit de la cultura popular de Sabadell

Una exposició que tindrà lloc al Casal Pere Quart i també farà difusió a les xarxes socials

La cercavila i els versots animen a la Festa Major de 2019
La cercavila i els versots animen a la Festa Major de 2019 | Juanma Peláez
NacióSabadell
21 d'abril del 2021
Diferents entitats de la cultura popular de Sabadell com l'Esbart Dansaire, la Colla de Bastoners, les Bruixes del Nord, Gegants del Rodal, Forques de Can Deu i Drac Sabadell, els castellers i Diables, entre moltes altres, han organitzat una exposició que mostra el dia i la nit de l'activitat d'aquestes organitzacions de la ciutat: "Cercavilejant dia i nit!". 

Una exposició que s'ha muntat, perquè fa "més d'un any que no podem sortir al carrer" i que la gran festa de les festes d'aquestes associacions, la Festa Major, malgrat es va poder organitzar "no es va poder dur a terme com volíem". Ara, han "unit forces perquè els sabadellencs puguin tornar a gaudir de la festa i xerinola que caracteritza aquestes entitats". 

S'inaugurarà aquest divendres, dia de Sant Jordi, i estarà instal·lada al Casal Pere Quart fins al 16 de maig. La temàtica se centra en el dia i la nit, d'aquesta manera les diferents associacions es distribuiran per les diferents sales de l'equipament municipal segons el moment del dia en que normalment duu a terme la seva activitat. S'ensenyaran totes les bèsties de la ciutat, gairebé tots els gegants i capgrossos de les colles més actives de la ciutat, així com vestuaris de les diferents entitats de balls tradicionals, diables i altres. 

També s'ha habilitat un compte d'instagram de l'exposició en la qual s'anirà penjant diàriament imatges, històries, vídeos i informació de l'exposició i els elements que hi hauran exposats.

Aquesta iniciativa, tal com han remarcat els organitzadors, és oberta al públic i d'accés lliure, però hi haurà control d'aforament, complint amb les normatives imposades pel Procicat.