1 de 10
tribunals

Els treballadors de la cimentera de Montcada esperen que l'activitat continuï tot i la sentència del Suprem

Hi ha prevista una reunió amb la Generalitat per abordar els passos a seguir

La cimentera Lafarge, a Montcada i Reixac. | MC.
per NacióSabadell, 20 d'abril de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors de la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac esperen que l'empresa no hagi d'aturar l'activitat. El Tribunal Suprem va comunicar fa dues setmanes que tombava els recursos de l'empresa i la Generalitat contra les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que anul·laven les autoritzacions ambientals concedides en els darrers anys pel Govern a la firma.

El comitè d'empresa, però, assegura que el problema rau en un error de forma a l'hora de concedir-les, motiu pel qual creu que hi ha possibilitats de reconduir la situació. Aquest mateix dimarts els empleats es reuniran amb la Generalitat, i denuncien la falta d'interès per la plantilla que asseguren que ha tingut l'Ajuntament.


Les resolucions del Suprem donen plena validesa a l'anul·lació de la llicència mediambiental que el Departament de Territori i Sostenibilitat va concedir a la cimentera l'any 2015 i que va renovar el 2018. Aquestes autorització es van basar en un estudi d'impacte ambiental de l'any 2008 que no es correspon amb la normativa actual.

No obstant, els treballadors defensen que aquest error de forma no pot invalidar l'activitat de la planta -es troba al municipi des de l'any 1917-. "Estem en gestions amb la Generalitat i amb l'empresa, i creiem que la cosa està complicada, però que es pot arreglar", assenyala Conchi Jiménez, presidenta del comitè d'empresa. La firma dona feina, segons apunta Jiménez, a 300 persones, 75 de les quals de manera directa i la resta de forma indirecte, amb treballadors encarregats del manteniment mecànic o elèctric, però també del servei intern de neteja i camioners.


Per aquest motiu consideren que tancar la firma suposaria un cop dur per al teixit econòmic, sobretot de la ciutat de Montcada. "L'Ajuntament no s'ha posat en contacte amb els treballadors", lamenta Jiménez, que veu amb preocupació el que considera una falta d'interès per les 300 famílies que assegura que es veurien afectades pel tancament.

 

Participació