GRÀFIC El Taulí arriba a la penúltima setmana d'abril amb els hospitalitzats per sobre del centenar

Es notifiquen 26 defuncions, el segon mes de l'any amb més decessos

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:19h
La variabilitat està sent la tònica d'aquest mes d'abril a l'Hospital Parc Taulí, després d'un 2021 en què a partir del 24 de gener ha experimentat, en línies generals, una dinàmica a la baixa. En canvi, a l'abril, les xifres d'hospitalitzats han anat pujant i baixant -com es pot veure en el gràfic-, però sempre s'ha mantingut per sobre del centenar.

Amb dades del centre hospitalari, fins aquest diumenge, hi havia 102 pacients a planta i 25 a l'UCI/semicrítics. En total, 127, tres menys que en els set primers dies del quart mes de l'any. Tant una com altra xifra, els 102 usuaris a planta i 25 a crítics, són les més baixes del mes. 

A principis de març, hi havia el mateix nombre de pacients a UCI/semicrítics, i dies després assolia els 15, el millor registre de 2021. Va ser a partir del dia 11 quan van elevar-se els casos i a l'abril es va entrar al llindar de la trentena, que es va arrabassar, amb 32 i 31.
 

Quant a les defuncions l'abril és el segon pitjor mes de l'any, amb 26 decessos en 18 dies, de les quals deu la setmana passada i 11 en la primera setmana. 

Només al gener hi ha hagut més morts per la Covid-19, amb 74. Els mesos de febrer i març van notificar-se, 21 i 25, respectivament. En total aquest 2021 han perdut la vida 146 persones per coronavirus al Taulí.