habitatge

Primera pedra per construir 528 habitatges de protecció oficial

Serà la primera construcció feta en fusta de Vimusa

per Albert Hernàndez , 19 d'abril de 2021 a les 16:42 |
La primera pedra de la promoció d'HPO a Sabadell | Albert Hernàndez
Aquest dilluns, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, acompanyada, entre d'altres, del primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert; la segona, Marta Morell, i el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, han posat la primera pedra de la promoció inicial dels 528 habitatges de protecció oficial que s'impulsaran en els propers anys

Es tracta de la primera de les vuits construccions previstes per tota la ciutat, situada a la carretera de Barcelona amb el carrer Zurbano. Tindrà la particularitat que es construirà en fusta, sent la primera de l'empresa municipal d'habitatge, Vimusa. "Té un impacte menor al medi ambient" i "és més lleuger i més resistent", ha destacat el cap tècnic de Vimusa, Ricard Perich. A la vegada que ha valorat que "tèrmicament és més agradable".


"Aquesta nova mirada" amb aquest material, tal com ha dit Perich, l'ha remarcat Farrés i ha avisat que també s'utilitzarà per a equipaments públics. No serà l'únic element de sostenibilitat, a la coberta s'instal·laran plaques fotovoltaiques per a l’autoproducció de subministrament elèctric, encara que suposarà "entre el 15 i 16% del consum d'una llar" i ha afegit, "i serà de forma directa".  
 

La simulació de l'edifici de lloguer protegit a la carretera de Barcelona Foto: Ajuntament de Sabadell


La construcció compta amb 4,1 milions d'euros de pressupost i hi ha planificada la creació de 21 pisos, amb entre una i tres habitacions, entre 57 i 92 metres quadrats, i "totes amb terrasses", ha puntualitzat Perich. El preu dels lloguers mensuals oscil·larà entre els 330 i els 550 euros.

L’edifici, de sis plantes i amb dos soterranis, amb aparcament amb capacitat per a 24 cotxes, vuit motos i aparcament de bicicletes, també disposarà de terrassa comunitària, sis trasters i un espai comercial de 157,52 metres quadrats útils. 

L'alcaldessa ha afirmat que aquest dilluns "s'ha donat el tret de sortida al pla d'habitatges", que s'ha de traduir en construir 528 llars en vuit promocions per diferents punts de Sabadell. Això, tal com ha remarcat, suposarà que el parc públic del municipi s'incrementi en un 34%, "sense comptar amb el dret  tanteig i retracte", ha rematat. 

 

Participació