Crítiques de part de l'oposició per la negativa municipal a exigir el compliment de la pena de Bustos

Cs es desmarca i defensa que es matèria del jutge aquesta decisió i no de naturalesa política

Manuel Bustos, a la sortida del jutjat de Sabadell
Manuel Bustos, a la sortida del jutjat de Sabadell | Albert Segura
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:30h
L'evasiva de l'Ajuntament de Sabadell per no exigir el compliment de la pena de presó de l'exalcalde Manuel Bustos ha comportat les crítiques de part de l'oposició, concretament, d'ERC, la Crida per Sabadell i Junts per Sabadell (JxS), els impulsors que se celebrés, juntament amb Cs, una Junta de Portaveus extraordinària per conèixer el posicionament municipal, en qualitat d'acusació particular de la macrocausa. 

El líder republicà, Gabriel Fernàndez, ha dit que "sentim insultada la nostra intel·ligència i la dels veïns" de la ciutat. Ha denunciat que el govern municipal es posi "de perfil davant aquest requeriment, que desvirtua la democràcia i que, a la pràctica, vol vetar que l’Ajuntament demani, amb rotunditat i amb claredat, que Bustos entri a presó".

Ha apuntat cap a l'alcaldessa, Marta Farrés, qui ha recordat "va estar 12 anys al govern Bustos", qualificant "d'inacceptable" aquesta decisió, a la vegada, ha afirmat que l'exbatlle "ara té dues defenses: la seva i l’acusació particular, que, amb el seu silenci motivat per aquest frau, deixa de representar la voluntat majoritària de les forces polítiques representades al ple i es converteix en aliat de l’exalcalde socialista corrupte".

La Crida, en un comunicat, ha carregat contra "el cinisme del PSC" i ha definit "d'insult a la ciutadania després de tot el mal i la infàmia que ha patit Sabadell a causa de les seves fosques pràctiques polítiques". Ha justificat que "com a representants electes hem de vetllar perquè la corrupció no quedi impune i exercir el nostre dret com a acusació particular. Després el sistema judicial resoldrà". 

La líder de JxS, Lourdes Ciuró, han recalcat que la reunió era perquè s'exigís el compliment "de forma íntegra i efectiva" les penes, tant per a l'exalcalde com l'excap de la Policia Municipal. "El perjudici del cas Mercuri a la nostra ciutat ha estat enorme i cal que es faci justícia", ha finalitzat.

Des de Cs, el seu portaveu, Adrián Hernández, ha explicat que l'entrada o no a presó "ho ha de decidir un jutge" i ha continuat, "nosaltres fem política". "El que es debatia no ha de tenir una opinió política sinó jurídica", ha al·legat. Hernández ha remarcat que des del partit "s'ha defensat l'interès dels ciutadans i de la institució a través de l'acusació particular. Per això, vam votar a favor que s'hi presentés" en el cas Mercuri en el ple de juny de 2016