JxS reclama una solució temporal per a patinadors mentre es construeix un skatepark al Parc Catalunya

La formació avisa de l'ús de mobiliari urbà com alternativa i les molèsties que genera

Imatge d'arxiu de l'skatepark del Parc Catalunya
Imatge d'arxiu de l'skatepark del Parc Catalunya | ERC Sabadell
NacióSabadell
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:16h
La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha demanat una solució temporal per a patinadors mentre no es construeixi un nou skatepark al Parc Catalunya, perquè "encara no està preparat per ser utilitzat". 

Ciuró ha assegurat que com alternativa "utilitzen el mobiliari urbà per patinar, com escales, rampes i baranes de l’espai públic", cosa que origina molèsties, ja que hi ha queixes "de la contaminació acústica i la inseguretat" al carrer. "Diversos ciutadans ens traslladen l’angoixa amb la qual viuen la situació, tant pel soroll que pateixen els veïns de l’entorn a on es practica, com pels ciutadans que asseguren caminar insegurs" pels punts on es patina. 

Per això, ha reclamat "una sortida equilibrada", tenint en compte que aquesta pràctica esportiva "serà olímpica", com ara l'habilitació de "plataformes temporals" fins que no hi hagi unes instal·lacions adients al Parc Catalunya. Ha criticat  que "durant quatre anys l’anterior govern no va dotar a la ciutat d’unes instal·lacions adients per patinar, fet que va provocar que molts patinadors comencessin a utilitzar part del mobiliari urbà". 

La demanda de JxS no és nova entre els partits de la ciutat. Cs, a l'octubre de 2019, ja va advertir de les "pèssimes condicions" de l'skatepark i "pel deteriorament i la falta de manteniment". També ERC, un mes després, i, a més, va compartir un vídeo in situ del patinatge per la zona.