Els avions del Museu Aeronàutic de Catalunya a l'hangar de l'aeroport de Sabadell

La Fundació rep 60.000 euros de l'Ajuntament per enjardinar i millorar l'entorn de l'hangar

Els avions del Museu Aeronàutic de Catalunya
Els avions del Museu Aeronàutic de Catalunya | Juanma Peláez
14 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:30h
El president del Patronat de la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC), Daniel Ventura, espera que el Museu Aeronàutic, inaugurat el setembre de 2019 en un hangar de l'aeroport de Sabadell, recuperi una altra vegada les jornades de portes obertes aquest 2021.

Ventura ho ha condicionat "al ritme de vacunació" i que, per tant, es relaxin les mesures sanitàries. Ha precisat que podrien tornar els visitants al setembre, coincidint amb la Festa Major, o al desembre, que és la patrona de l'aviació. Per ara, l'espai, tal com ha explicat, segueixen "les cites prèvies, amb visites guiades" per les restriccions de la Covid-19.  

El 2019 van passar entre 4.000 i 5.000 persones en un dia per la zona i "intentarem recuperar aquestes xifres i augmentar-les". Ventura ha afirmat que han rebut "un gran volum" de peticions per saber quan obria les portes. I és que a l'hangar hi ha "com a joia de la corona" un avió, un Polikarpov I-153, també conegut com a Chaika i "que és va fabricar a Sabadell". Hi ha 50 peces que poden volar i al voltant d'un centenar que no puguin. 
 

La formalització del conveni entre l'Ajuntament i la FAPAC Foto: Juanma Peláez


També ha explicat que s'està preparant perquè es puguin fer visites virtuals. "Vam fer volar un dron per digitalitzar el museu en 3D", ha assenyalat, amb la mirada posada en el futur i es pugui oferir aquesta opció. 

Conveni amb l'Ajuntament

Aquest dimecres s'ha formalitzat l'acord entre la FPAC i el consistori: 60.000 euros, tal com es va aprovar en el ple del passat mes de desembre i que aquest dimecres s'ha formalitzat. Uns recursos que serviran "per a la segona fase" del Museu Aeronàutic i que s'ajardinarà tot el voltant, amb la finalitat de "crear un recorregut museístic, un d'exterior i un d'interior". A més, ajudarà a eixugar el deute per impulsar l'equipament.    

El Portal Sud, clau

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha dit que té l'esperança que "abans d'acabar l'any" comencin les obres del projecte del Portal Sud. "Hi ha un petit problema amb Sant Quirze, que s'està acabant de lligar", ha comentat, però que "el més difícil" ja s'havia superat, que era els acords amb la Diputació de Barcelona i Aena. 

Farrés ha afirmat que "dignificar" l'entrada pel sud i "posicionar la peça de l'aeroport dins la ciutat". A la vegada, que millorin la connexió amb la C-58, tant en direcció Terrassa com Barcelona.