​El PSC impulsa una entitat de memòria històrica del moviment socialista

Han programat diferents activitats per aquest any i el vinent

La presentació de l'entitat en el monument de record a Ernest Lluch
La presentació de l'entitat en el monument de record a Ernest Lluch | PSC Sabadell
NacióSabadell
13 d'abril del 2021
El PSC Sabadell ha impulsat una entitat per recuperar i divulgar la memòria històrica del moviment socialista. Batejada amb el nom de Memòria Socialista Sabadell -com l'associació impulsada per militants del partit nacional i les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC), entre d’altres-busca fer difusió del passat d'aquesta corrent política entre finals dels segle XX i fins als primers anys de la democràcia.  

La iniciativa també pretén “contribuir” a documentar “i divulgar el passat” del socialisme a la ciutat. “Volem recuperar material d’interès històric de l’època per poder-lo classificar i cedir a entitats arxivístiques i que pugui ser consultat com a referència real i verídica de l’època”, ha afirmat el coordinador de la nova entitat, Toni Rodríguez Galián.

Hi ha dissenyades diverses activitats que es desplegaran entre aquest 2021 i 2022 com ara la commemoració de la II República, que se celebra aquest dimecres, l’aniversari de la fundació del PSC al juliol.

Així com dates senyalades de la mort de Salvador Allende l’11 de setembre i l’assassinat de l’exministre Ernest Lluch, a mans de la banda terrorista d’ETA, el 21 de novembre.