El consultori del Poblenou reobrirà el 3 de maig

Ho farà tres dies a la setmana, en horari de matí, i atendrà pacients crònics i amb problemes de mobilitat

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou | Google Maps
NacióSabadell
13 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:20h
El passat divendres el líder d'ERC de Sabadell, Gabriel Fernàndez, traslladava l'anunci de la consellera de Salut, Alba Vergés, en què assegurava que el consultori del Poblenou reobriria "ben aviat". Aquest dimarts, des del departament s'ha confirmat, i ha concretat, que ho farà el 3 de maig, el primer dilluns del mes. 

La gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, així ho ha traslladat a l'Ajuntament de Sabadell. Ha assegurat que atendrà malalts crònics i amb limitacions de mobilitat i el centre estarà operatiu tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres de 8 a 13 hores. En el comunicat de Salut, s'ha subratllat que serà així "sempre que les dades epidemiològiques ho permetin".

El servei comptarà amb professionals d’infermeria i administratius per al seguiment dels usuaris, que seran atesos amb cita prèvia. L'atenció aguda i espontània es mantindrà al CAP La Serra, tal com s'ha dut a terme fins ara.

Des de Salut, s'ha recordat que durant aquest més d'any del tancament de l'equipament, l'atenció s'ha mantingut "pel mateix equip d'atenció primària" a La Serra i que, fins i tot, s'ha ampliat "la dotació mèdica i d'infermeria, alhora que s'ha contractat un tècnic en cures auxiliars d'infermeria i tres gestors i un referent escolar Covid". 

Així mateix, ha continuat, s'han incrementat les visites a domicili dels pacients del Poblenou "més fràgils i/o amb problemes per desplaçar-se". Ha reiterat que la reobertura suposa el "compromís amb l’atenció primària" a la ciutat.  

"Bona notícia"

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha qualificat l'anunci, tal com va expressar fa uns dies, de "bona notícia". Tot i així, ha recordat que "cal recuperar el servei integral" que hi havia, és a dir, amb personal de medicina, infermeria i administració i espera que així sigui en les properes setmanes quan la situació ho permeti, però ha matisat que el comunicat de Salut "és un gest".