Vergés es compromet a la reobertura del consultori del Poblenou «ben aviat»

L’alcaldessa de Sabadell celebra la “bona notícia”, tot i que amb reticències

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou | Google Maps
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:39h
La consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha compromès a la reobertura del consultori del Poblenou “ben aviat”. Així ho ha manifestat en una trobada virtual amb representats d’ERC de Sabadell. El líder de la formació local, Gabriel Fernàndez, li ha traslladat “la necessitat” que tornés a estar operatiu l’equipament.
 
La titular de Salut ha afirmat que serà efectiva per garantir l’atenció de pacients crònics que té el barri. Fernández ha defensat la feina grup municipal i que “ens agrada més el treball ferm i discret a favor dels veïns en comptes dels mítings sorollosos”.
 
L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha reaccionat a l’anunci i ho ha celebrat com una “bona noticia”, especialment perquè és “l’èxit” del barri que “han estat reclamant” el servei. Tot i així, ha posat aigua al vi i ha dubtat de la promesa, “a mi m’ho van dir el mes de desembre i encara estic esperant” i ha advertit que “no acceptarem res que no sigui la reobertura”.

El passat mes de febrer Salut va mantenir tancades les portes davant una situació epidemiològica "pitjor". Des del consistori es va fer la proposta de cedir tot l'edifici per garantir els circuits d'entrada i sortida i el correcte servei en temps de pandèmia. 

A més d'una petició veïnal, amb nombroses propostes i concentracions al llarg de l'any -es va tancar amb l'esclat de la pandèmia el passat mes de març-, també ha estat un afer polític. El ple, fins en dues ocasions, ha aprovat mocions per exigir la reobertura, en la sessió ordinària de febrer i en la darrera de l'any 2020