via pública

El sistema de càmeres de vigilància s'estén pel sud de Sabadell

Està previst instal·lar els mateixos dispositius a l’Eix Macià i a Can Puiggener

per NacióSabadell , 8 d'abril de 2021 a les 10:00 |
Panell informatiu de la presència de càmeres | Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell ha reforçat la vigilància a la zona sud de la ciutat amb la instal·lació de càmeres de seguretat. Els nous aparells s’han ubicat a la plaça de Picasso i a la cantonada del carrer d’Aribau amb el passeig d’Espronceda. L'objectiu és detectar possibles incidències en temps real i actuar d’una manera més àgil.

Així mateix, s'espera que els dispositius actuïn com a element de dissuasió de l'incivisme. Les noves càmeres se sumen als aparells que es van instal·lar al barri de Can Deu al desembre de l’any 2019 i a les deu que es van ubicar a finals de 2020 al polígon de Can Roqueta.


Properament, està previst instal·lar-ne a diversos punts de l'Eix Macià i a Can Puiggener. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha justificat aquest sistema de vigilància assegurant que "la qualitat de vida dels veïns i veïnes passa perquè estiguin segurs al carrer, però també perquè s’hi sentin". Un objectiu que, ha apuntat, s'espera assolir amb aquesta mesura i amb la nova Divisió de Districte de Policia Municipal.

A banda d'ampliar els propers mesos el sistema de càmeres a l’Eix Macià i al barri de Can Puiggener, també s'està estudiant la seva implantació a la plaça d’Espanya. Les imatges dels dispositius es reben a la central de comunicacions de la Policia Municipal, al recinte de Cal Marcet. Des d’allà es detecten totes les incidències en temps real i s’envia la informació a les unitats que hi ha al territori.

 

Participació