atur

GRÀFIC | L'atur es redueix per primera vegada a Sabadell després de tres mesos de pujada

Els aturats continuen situant-se per sobre de les 15.000 persones

per NacióSabadell , 7 d'abril de 2021 a les 16:07 |
L'atur s'ha reduït per primera vegada a Sabadell després de tres mesos de pujada, segons les dades de la Generalitat. En total, el mes de març s'ha tancat amb 15.409 persones desocupades, que són 137 menys respecte el mes anterior, cosa que suposa el 12,77% de la població -no contempla la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. 
 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram
D'aquesta manera, es confirma que al febrer es va arribar al pic de la pandèmia, amb 15.546 aturats. Tot i la frenada, en el còmput del primer trimestre de 2021 hi ha més gent a l'atur que la que ha abandonat les llistes: 483 davant 137, respectivament. Tanmateix, Sabadell ha liderat la rebaixa a la comarca, ja que ha estat el municipi que més ha decrescut, notablement per sobre de Terrassa i Sant Cugat. 

De fet, una mica més del 40% de la disminució de la desocupació al Vallès Occidental ha sortit de Sabadell. En l'àmbit comarcal s'ha reduït en 325 persones, amb un total de 61.970 aturats, que és l'11,89%. La rebaixa de veïns desocupats s'ha replicat en 17 dels 23 municipis de la comarca, sent Rubí la població on més ha pujat, amb 50 persones. 


En comparació amb el març de 2020, quan es va activar l'estat d'alarma, els guarismes són molt diferents. Fa un any hi havia 12.858 persones aturades, incrementant-se en 460 sabedellencs i de gairebé un punt percentual.

El comportament d'aquest valor al Vallès Occidental continua, com el mes passat, sent molt semblant el de la capital vallesana, ja que també ha retrocedit al març. Tal com es pot veure al gràfic, la línia de Sabadell i la comarca és calcada. Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació