Sabadell aprova garantir l'atenció odontològica als més vulnerables

Una moció de la Crida aprovada per unanimitat mentre no s'aplica el pla dental de Catalunya

06 d'abril del 2021
Actualitzat a les 23:33h
El ple ordinari d'abril, celebrat aquest dimarts, ha aprovat, per unanimitat -com les altres tres mocions, inclosa la de les entitats-, la proposta de la Crida per Sabadell de garantir l'atenció odontològica de les famílies més vulnerables de la ciutat. Una gestió que ha d'anar a càrrec de les regidories d'Acció Social i Salut. 

Precisament, aquesta modificació, juntament amb que en lloc de la creació d'un servei municipal sinó en buscar un conjunt de mesures, a petició del socis del govern municipal, PSC i Podem, i Junts per Sabadell (JxS), ha permès aquest quòrum perquè des del consistori es pugui cobrir aquesta atenció. 

El portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, ha destacat l'oportunitat "pionera" que té Sabadell per impulsar aquesta iniciativa de salut, després de Barcelona. També ha donat suport d'inici el líder de Cs, Adrián Hernández, que ha dit que l'Ajuntament "té la informació" de qui pot necessitar d'aquesta atenció i ha suggerit la predisposició de clíniques privades. 

La mateixa alcaldessa, Marta Farrés, ha replicat que a la ciutat "ja s'havia estat pionera" amb un conveni amb Sanident per oferir atenció odontològica aquestes persones, de l'etapa quan era regidora de Serveis Socials el 2004. La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha retret que hi ha un pla en l'àmbit català i que no és competència local fer-ho. 

És per això que la regidora de la Crida, Anna Lara, ha puntualitzat que l'acord sigui vigent mentre no es desplega el pla dental de Catalunya. "Aquests deures no són de l'Ajuntament sinó que actua a reacció", ha expressat. Per això, la moció també inclou que s'insti el Govern i l'executiu espanyol a incloure la salut bucodental a la cartera del sistema de salut, tal com va aprovar la comissió de Salut al Parlament i el pacte de coalició a Madrid entre PSOE i Podem.