El ple tomba el recurs contra el canvi del contracte de l’enllumenat presentat per la Crida

La decisió obre la porta a que la formació presenti un contenciós

Fanals d'un carrer de Sabadell
Fanals d'un carrer de Sabadell | Albert Hernàndez
06 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:01h
El ple ordinari del mes d'abril, celebrat aquest dimarts, ha tombat el recurs de reposició que la Crida per Sabadell ha interposat contra l'acord del ple de novembre de 2020, en el qual s'aprovava la modificació del contracte de l'enllumenat a la UTE Enllumenat Sabadell, formada per les companyies Aluvisa i FCC. Un rebuig que ha comptat amb els vots a favor de PSC, Podem, Cs i Junts per Sabadell (JxS); l'abstenció d'ERC i el contrari de la Crida. 

Un punt de l'ordre del dia que ha suposat atacs creuats entre govern municipal, JxS i Cs contra els cupaires i ERC. El regidor de la Crida, Lluís Perarnau, ha recordat que l'al·legació ha estat per "com estan redactat els acords" i ha advertit que l'empresa "pot demanar l'amortització de cop".

Per això, ha reclamat "refer" i "redactar de nou les condicions", ja que "un nou concurs hi ha diferents ofertes i jutjar d'una manera més diàfana". Ha subratllat que "només hi ha una oferta: la de la UTE". El tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, ho ha descartat perquè suposaria un cost "de 3,5 milions d'euros" i ha defensat "la necessitat" del contracte i "l'empara legal" per prorrogar-lo, tal com han corroborat els serveis jurídics de la corporació, ha reblat. 

El regidor republicà, Raül Garcia Barroso, ha manifestat "elements de dubtosa legalitat" i ha determinat que es tracta "d'una pròrroga forçosa d'un contracte administratiu", condicionada pels vuit milions d'euros. A la vegada ha recordat que el Tribunal Català de Defensa de la Competència ha sancionat Aluvisa "per intercanviar informació" i negociar amb diferents empreses ofertes a la baixa, entre elles a l'Ajuntament de Sabadell. 

Una afirmació com a rèplica a la regidora de Junts, Lourdes Ciuró, que ha posat en valor la tasca dels tècnics municipals i "l'animadversió" de la Crida contra les concessionàries, així com incorporar "molta ideologia" i ha replicat Barroso la compra "sis vegades més" en l'adquisició de l'Artèxtil en l'anterior mandat. El regidor de Cs, José Luis Fernández, ha reclamat "sentit comú" i ha expressat: "És bo per a la ciutat? Sí o no. Es podia haver fet abans, sí o no? Millora el planeta i als nostres ciutadans, és bo o és dolent? Per un pur sentit comú". 

Aquesta negativa al recurs de la Crida obre la porta a que la formació presenti un contenciós administratiu "per defensar l’interès públic per sobre dels privats", tal com ha sostingut el partit.