Un centenar d'hospitalitzats i una vintena a l'UCI: així tanca març el Taulí

El tercer mes de l'any notifica 25 defuncions

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
06 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:00h
Si el març va començar amb una rebaixa notable de la pressió hospitalària al Taulí, després d'un febrer en dinàmica descendent, ha acabat multiplicant per dos les hospitalitzacions. A planta hi ha 100 pacients i 24 a UCI/semicrítics, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari.   

El tercer mes de l'any va arrencar amb 47 usuaris, per tant, més del doble que un mes enrere. I es repeteixen les dades, a planta, de la primera setmana de febrer. A més, confirma la tònica d'increment de la pressió hospitalària, engegada a partir de la segona quinzena de març.

A la unitat de crítics, en canvi, conserva la vintena -que va assolir a partir de la segona quinzena del mes-, consolidant els 24 pacients. De fet, és un menys que fa un mes i després d'un febrer qua va arribar a la quarantena. 
 
 
Quant a les defuncions s'ha tancat amb 25, pràcticament la meitat -deu- es van concentrar la primera setmana. I el 64% de les morts van notificar-se la primera quinzena de març. Tot i així, dels quatre mesos de la tercera onada és el segon amb menys decessos, al febrer se'n van registrar 21.

Aquest 2021 hi ha hagut 120 morts, en un primer trimestre en el qual més del 60% han estat al gener -74-.