pobresa energètica

Més d'un miler de famílies de Sabadell es beneficiaran de l'acord entre administracions i Endesa

El regidor d'Acció Social avisa que "és una incògnita" el futur del deute que es generi

per Albert Hernàndez, 1 d'abril de 2021 a les 11:00 |
El passat dilluns administracions públiques, entitats socials i Endesa signaven un acord per condonar el deute de 35.518 famílies vulnerables de Catalunya, contret des de 2015 amb la companyia. D'aquestes, entre 1.000 i 1.500 n'hi ha de Sabadell, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Sabadell.

L'entesa es traduirà amb el pagament de 10,6 milions d'euros a l'energètica, el 75% ho farà la Generalitat i el 25% restant administracions locals. Endesa es responsabilitzi com a mínim del 50% dels nous deutes generats a partir de l'1 de gener del 2021 i l'altra meitat l'assumirà el Govern.


El regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Sabadell, Eloi Cortés, ha qualificat de "positiu" aquest pacte i que ha estat "un procés de negociació amb èxit". I ha posat especial èmfasi després que a l'estiu de 2019 "Endesa ens va amenaçar a tallar el subministrament".

Cortés també ha manifestat satisfacció perquè el consistori no hagi de fer front al pagament del deute. Tanmateix, ha qüestionat què passarà amb la gestió futura, "el deute que es pugui generar" a partir de l'1 de gener d'enguany. Ha dit que "no s'ha articulat" cap mecanisme i si el fons l'Ajuntament haurà d'afegir-hi alguna cosa, "és una incògnita", ha finalitzat.  

Participació