GRÀFIC El Taulí torna a superar el centenar d'ingressos un mes després

En l'arrencada de la Setmana Santa s'han notificat un total de 24 defuncions

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
30 de març del 2021
Actualitzat a les 10:44h
L'arrencada de la Setmana Santa ha portat un increment de les hospitalitzacions a l'Hospital Parc Taulí. El darrer cap de setmana de març s'han situat per sobre del centenar, un mes després que baixés d'aquesta xifra i que així s'havia mantingut durant quatre setmanes, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. 

A planta, fins aquest diumenge, hi havia 84 usuaris i 24 a UCI/semicrítics, cosa que fa un total de 108. A la unitat de crítics aquest mes, el dia 11, s'havien notificat 15, la dada més baixa d'aquest 2021 i assimilable a mitjans de desembre. A partir de la segona quinzena, han anat pujant i consolidant-se en la vintena.     
 

Quant a ingressos, en la mateixa línia que UCI/semicrítics, a partir del dia 18 s'han incrementat en 24 pacients, pràcticament doblant-se respecte a l'inici de març. El cap de Malalties Infeccioses del Parc Taulí, Manel Cervantes, ha afirmat, en un vídeo compartit a les xarxes socials, que és "una xifra ni millor, ni pitjor, però vol dir que la cosa va en augment". 

Encara que ha dit que, per comparativa, "fa dos mesos estàvem en 180 hospitalitzacions", les entrades de persones amb Covid-19 "va pujant i això sempre és preocupant" i ha insistit que "no són dades bones".

En relació amb les defuncions d'aquest tercer mes de l'any se n'han notificat 24, fins aquest diumenge, tres més que al febrer -amb 28 dies-. La primera setmana de març va ser la que més morts va acumular amb 10, és a dir, el 40% de les registrades. Amb aquests decessos, el 2021 se n'han produït 119 al Taulí.