coronavirus

La variant britànica suposa el 90% dels casos de la Covid-19 al Taulí

Fa gairebé tres mesos que es va detectar el primer cas a Catalunya

per Albert Hernàndez, Sabadell | 30 de març de 2021 a les 08:00 |
Llits d'una nou espai de l'hospital | Hospital Parc Taulí
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'evolució de la pandèmia en aquest any de convivència amb la malaltia va portar, amb l'arribada de 2021, la variant britànica del SARS-CoV 2. El 7 de gener es va detectar el primer cas a Catalunya, es tractava d'una persona que havia viatjat al Regne Unit. Tres mesos després, aquesta és la predominant a l'Hospital Parc Taulí, concretament, el 90% dels casos que ingressen. 

Així ho ha explicat la directora dels Servei de Malalties Infeccioses de l'hospital, Marta Navarro. Ha precisat que des de fa una mica més d'un mes es va començar a seqüenciar el genoma del virus i al principi eren entre el 40 i 50%. Navarro, però, ha puntualitzat que això "no implica més gravetat" i ha garantit l'efectivitat de les vacunes que, mica en mica, s'estan estenent entre la població. I ha defensat fer aquest estudi "per saber el que està passant" entre els pacients, malgrat que "ni el pronòstic ni el maneig s'hi vegi influït" per una o altra variant. 


Aquesta fotografia feta per Navarro del Taulí és pràcticament la mateixa a Catalunya. La incidència de la variant britànica és del 89,7% a tot el país, sent la quarta regió amb el percentatge més alt de l'Estat, només per darrere, per aquest ordre, Astúries -97%-, Galícia -92%- i Navarra -91,8%. 


Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació