Els centres Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume tindran camins escolars fets amb mirada infantil

En total se'n crearan cinc i s'invertirà 1,7 milions d'euros

Una àvia portant el seu net a l'escola sabadellenca Samuntada
Una àvia portant el seu net a l'escola sabadellenca Samuntada | Sergi Baixas
NacióSabadell
26 de març del 2021
Actualitzat el 29 de març a les 0:03h
Els centres Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume tindran un camí escolar fet amb la participació del conjunt de la comunitat educativa i especialment dels infants. Això vol dir una priorització por a la seguretat i una mobilitat més sostenible per afavorir l'autonomia dels alumnes. 

Una aposta que suposarà una inversió aproximada de mig milió d'euros i que ja ha començat els treballs de diagnosi i anàlisi dels centres per conèixer la situació actual i detectar dificultats i necessitats en matèria de mobilitat. 

Són tres iniciatives que se sumen a les existents a l’Escola Pau Casals i a l’Escola Serra, on en aquesta darrera s'està ultimant la implantació, amb arranjaments de la pavimentació, plantació de vegetació i instal·lació de mobiliari urbà. Mentre que al primer centre els treballs començaran en les properes setmanes. 

És una nova concepció d'aquests recorreguts diaris i la voluntat és disposar d’un procediment definit i pautes a seguir en el disseny de tots els que es facin a partir d’ara, pels quals cada dia passen uns 35.000 alumnes.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha afirmat que aquesta aposata "significa pacificar a nivell de guanyar espais per als vianants i compaginar-los amb zones d’estada" i que suposa "un canvi en la manera d’entendre l’urbanisme", a la vegada ha garantit que quan s'acabin aquestes intervenciones n'hi haurà d'altres de noes. 

En total, el consistori invertirà més d'1,7 milions d'euros en transformar aquests espais cap a les escoles, dels quals 200.000 s'han reservat per a la millora del carrer de Pérez Moya, a l’entorn de l’Escola Serra i l’altre milió i mig per als altres quatre camins, el 50% del qual es finançarà amb fons europeus FEDER.