El 061 posa en marxa un servei de videotrucada per atendre persones sordes

La nova consulta, operativa totes les hores i dies de l'any, millora l'accessibilitat al sistema de salut del col·lectiu

La intèrpret Sara Costa atenent una emergència
La intèrpret Sara Costa atenent una emergència | Martí Urgell
NacióSabadell
27 de març del 2021
Les persones sordes disposen des d'aquesta setmana de l'opció de contactar amb el 061 Salut Respon a través d'un servei de videotrucada atès per un intèrpret en llengua de signes, en català i castellà. El servei, operatiu les 24 hores de tots els dies de l'any, millora l'accessibilitat al sistema de salut d'un col·lectiu de prop de 35.000 persones a Catalunya.

"Les persones sordes també ens posem malaltes i tenim fills que es posen malalts. Les persones oients ho tenen molt fàcil, truquen directament per telèfon, però nosaltres no tenim aquesta accessibilitat", ha afirmat Encara Muñoz, secretària de l'associació CERECUSOR. Les persones sordes hi poden accedir a través de la nova versió de l'app del 061.

La cap del 061 Salut Respon, Núria Torres, ha destacat que "un dels lemes del 061 és 24 hores, 7 dies la setmana, els 365 dies de l'any" i que aquest servei tindrà "exactament" la mateixa disponibilitat.