Sabadell recuperarà l'antic carrer dels Gitanos

Una moció d'ERC aprovada per unanimitat en Junta de Portaveus

NacióSabadell
25 de març del 2021
Actualitzat a les 16:16h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dijous, ha aprovat per unanimitat que la ciutat recuperi l'antic nom del carrer dels Gitanos, que es trobava on actualment hi ha el carrer d'en Font -al centre-, com a homenatge aquest poble i a la feina feta a la ciutat. 

La proposta, presentada per ERC, traslladarà el canvi a la Comissió del Nomenclàtor perquè s'activi tota la mecànica i es pugui fer la modificació. La iniciativa es produeix a pocs dies del Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra el 8 d'abril, i atén una reivindicació d'aquest grup ètnic.

La regidora republicana, Francisca Maya Heredia, Popi, la primera regidora gitana que té la ciutat, ha dit que era "una de les mancances en la dignificació i visibilització públiques" que hi havia a la localitat.

Es calcula que el 5% dels sabadellencs són gitanos, és a dir, uns 10.000 veïns, residents, sobretot, a Can Puiggener, Torre-romeu i també al Sud. Formen part d’una comunitat establerta, així com a Catalunya, des de fa segles i que ha patit i ho continua fent una estigmatització i discriminació en tots els àmbits. El racisme i la xenofòbia contra el poble gitano és una de les xacres que perviuen a la societat.

La bandera a l'Ajuntament 

El proper 8 d'abril, en el marc del Dia Internacional del Poble Gitano, la bandera es penjarà de la façana del consistori. Concretament, a la banda de la plaça del Doctor Robert. Una acció que s'ha aprovat per majoria a la Junta de Portaveus, amb els vots a favor del PSC, ERC, la Crida per Sabadell, Cs i Podem, i amb l’abstenció per absència de Junts per Sabadell.