Els vallesans reciclen més de sis milions de càpsules de cafè l'any de la pandèmia

Un 33% més que el 2019 en un any marcat pel consum d'aquest producte a casa

NacióSabadell
28 de març del 2021
6,2 milions d'euros de càpsules de cafè recollides durant 2020. Aquesta és la xifra que ha recopilat el Consorci de Residus del Vallès. D'aquests més de sis milions, 3.094.500 unitats han estat de plàstic i 3.197.000 d'alumini. 

Precisament, un producte que l'any passat es va incrementar per l'esclat de la pandèmia, que va motivar el confinament de la població a les seves llars. Així doncs, s'ha reciclat un 33% més que el 2019. El president de l'organisme, i alcalde de Matadepera, Nil López, ha afirmat que “hem passat moltes més hores a casa i això ho estem notant en les dades de recollida de residus".

En aquest sentit, ha apuntat, a més de les unitats de cafè, l'oli de cuina. "La ciutadania ha mantingut els hàbits de separar els residus i fins i tot els ha incrementat, fet que és molt positiu”, ha afegit López. 

El Vallès Occidental compta amb un sistema de reciclatge de càpsules monodosi de cafè i infusions a les deixalleries municipals que permet reciclar tant les càpsules d'alumini com les de plàstic. L'objectiu és tant el reciclatge integral dels materials que composen la càpsula com del residu orgànic del seu interior.