Sabadell lliura la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Pere Casaldàliga

Serà aquest dimarts, a partir de les 18.30 hores a la sala de plens

NacióSabadell
23 de març del 2021
Actualitzat a les 10:19h
Aquest dimarts, a partir de les 18.30 hores, la sala de plens de l'Ajuntament de Sabadell tornarà a obrir les seves portes -després de mesos tancades- per celebrar l'acte de lliurament de la medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Pere Casaldàliga i Pla, desaparegut el passat 8 d'agost a l'edat de 92 anys a l'hospital dels Claretians de Batatais, a Sao Paulo (Brasil).

La cita serà restringida i amb limitació d'aforament per l'actual situació sanitària. Per això, es podrà seguir pel canal de YouTube del consistori sabadellenc

El reconeixement a Casaldàliga dona compliment a una moció aprovada en el ple del passat mes de febrer i se celebra en el període determinat pel primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, dins el primer semestre d'aquest 2021. La iniciativa va néixer d'una proposta d'ERC, conjunta amb Junts per Sabadell (JxS), que va aconseguir el quòrum de la Junta de Portaveus del passat mes de setembre. 

Casaldàliga, nascut a Balsareny, va tenir una relació important amb la població vallesana, ja que va ser on va començar la seva tasca com a sacerdot l’any 1952. Va exercir també de professor, fent una tasca social molt important durant més de sis anys, la qual va marcar la seva trajectòria posterior.