Sis escoles públiques de Sabadell redueixen entre un 12% i un 24% el consum energètic

Durant la sisena Marató de l'Estalvi Energètic han aconseguit reduir conjuntament fins a 18,4 tones de CO2 equivalent

Algunes de les propostes d'estalvi energètic a l'escola Font Rosella de Sabadell.
Algunes de les propostes d'estalvi energètic a l'escola Font Rosella de Sabadell. | Escola Font Rosella
Redacció
22 de març del 2021
La sisena Marató de l'Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica i el Canvi Climàtic que va tenir lloc el passat mes de febrer ha aconseguit resultats molt positius. Les sis escoles públiques de Sabadell que hi han col·laborat han reduït entre un 12% i un 24% l'electricitat, l'aigua i el gas. 

La Marató, que busca implementar bones pràctiques de consum energètic, s'ha dut a terme en sis equipaments participants en el programa de l'Agenda 21 Escolar Plus: l'escola Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Entre totes han estalviat un 12% d'electricitat, un 15,7% d'aigua i un 24,3% de gas. Globalment, han reduït fins a 18,4 tones de CO2 equivalent. 

L'empresa L'Origen ha coordinat el projecte, que ha comptat amb la participació de Sabadell, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès i Sant Boi de Llobregat. El 100% resultant de l'estalvi energètic aconseguit entre l'1 i el 28 de febrer es destinarà a accions de lluita contra la pobresa energètica.