Facebook no cobra ni vol quedar-se els continguts publicats

En els darrers dies s'ha escampat, a través del mur de molts usuaris, un rumor fals que circula en forma de missatge

Miquel Serrabassa
19 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:25h
640_1370596083facebook
640_1370596083facebook
Darrerament, molts usuaris de Facebook han estat publicant al seu mur missatges on hi anuncien que Facebook vol cobrar perquè l'estat de les publicacions pugui ser privat, o on posen de manifest que no cedeixen a la popular xarxa social cap permís per utilitzar les seves publicacions.

Aquest tipus de missatges, que circulen de forma cíclica per la xarxa social, són falsos o inútils. En el primer cas, Facebook no cobra –i, tal com assegura a la pàgina de registre, no cobrarà- pel seu ús bàsic ni per a tenir publicacions com a privades. En aquest sentit, tampoc té cap utilitat publicar que no cedim drets a la xarxa social, ja que pel sol fet de donar-s'hi d'alta i utilitzar-lo s'accepten les condicions d'ús i aquestes inclouen l'explicació de la privacitat –i que no es negocia amb aquest fet- i de quins drets es cedeixen (que són els bàsics que permeten que Facebook pugui mostrar el què publiquem als nostres contactes).

En qualsevol cas, l'única opció vàlida si no s'està d'acord amb les condicions d'ús de la xarxa social, la única opció és no utilitzar-la o donar-se de baixa.
 

Un dels missatges falsos que circulen per Facebook

 

Una altra variant dels missatges que copien els usuaris de la xarxa social