barris

​Tot a punt per obrir al públic la nova plaça de Lisboa de Sabadell

La zona s’ha transformat en un nou espai verd i de trobada entre Can Llong i Castellarnau

per Redacció, 18 de març de 2021 a les 11:00 |
Esborrany de la futura plaça Lisboa | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La urbanització de la plaça de Lisboa està pràcticament enllestida. De fet a hores d’ara l’obra ja ha finalitzat i resta acabar de plantar la gespa dels parterres. S’espera doncs que molt aviat es pugui ja obrir al veïnat. Amb la transformació d’aquest espai, s’ha millorat la connectivitat de tota la zona, ja que la nova plaça uneix els barris de Can Llong i Castellarnau, posant a l’abast de la ciutadania un nou espai verd i de convivència. L’actuació ha suposat una inversió superior a l’1,2 milions d’euros.

Els treballs d’urbanització a la plaça de Lisboa han permès unir els dos costats de la ronda d’Europa amb plataformes de connexió per a vianants i amb un petit bosc. La plaça compta amb dues zones d’estada, una a cada costat, i situades sobre la llosa que cobreix el ferrocarril.


El verd és protagonista a tot l’àmbit amb dunes i zones enjardinades, com també l’aigua, amb petits àmbits de recollida de l’aigua de pluja, que milloren la seva infiltració cap al subsòl. A la plaça, s’han traçat camins seguint les línies de pas que ja feien servir els vianants i s’ha habilitat un espai central per desenvolupar-hi activitats del barri.

En una visita a la zona l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat Farrés, “amb l’actuació a aquesta plaça, Can llong segueix endavant, perquè també hi ha en marxa ara mateix la construcció de l’ambulatori i la de l’Escola Virolet". I ha afegit que “acabar aquesta plaça és un compromís del govern, que vol invertir en tots els barris i ferhi espais d’estada de qualitat”. Així mateix, l’alcaldessa ha recordat altres millores a la zona com l’arranjament dels jocs al parc de la Romeua o projectes que properament s’hi portaran a terme, com el parc de les Aigües o la urbanització de la llosa de la ronda Oest. 


 

Participació