Injecció directa d'1,6 milions d'euros per al comerç de Sabadell

És una part dels 11,8 milions d'euros del superàvit de 2020

NacióSabadell
16 de març del 2021
L'Ajuntament de Sabadell farà una injecció directa d'1,6 milions d'euros al comerç. I serà a través de la campanya Xec Comerç, una iniciativa que va aflorar a l'octubre i dies després que Sant Cugat hagués posat en marxa el projecte per reactivar l'economia local. Consisteix en distribuir vals de 20 euros entre les famílies per gastar en botigues de la ciutat. 

Una suma que, per tal d'activar-se, tal com ha especificat l'alcaldessa, Marta Farrés, "cal complementar amb 20 euros més", cosa que suposa un impacte de 3,2 milions d'euros per als establiments saballuts. La idea és que es posi en marxa després de l'estiu i sigui a través d'una aplicació mòbil. 

Farrés ha dit que "és millor" que les ajudes arribin a la segona part de l'any, "així no s'acumulen i es complementen amb les d'altres administracions", en previsió a les subvencions que han d'arribar en les pròximes setmanes. 

Aquests 1,6 milions d'euros formen part dels 11,8 de superàvit de 2020 que es faran servir per combatre l'impacte de la pandèmia: donar resposta a les necessitats, espai públic i reactivar l'economia, tal com ha enumerat l'alcaldessa. La finalitat és "no fer una ciutat de dues velocitats", ha afegit. Una altra de les grans partides, 1,3 milions d'euros, seran per a prestacions d'urgència social. En aquest àmbit, també hi ha 160.000 d'ajuts complementaris per a material escolar i llibres de text. 

També hi ha 1,56 milions d'euros per al servei de recollida i tractament de residus per a serveis addicionals als quals s’hagi de fer front durant l’any 2021. Entre aquests tres paquets concentren gairebé el 40% dels romanents.

Aquest dimecres, a partir de les 9.30 hores, se celebrarà un ple extraordinari per debatre i aprovar el superàvit de 2010.