Torna l'Embassa't estrenant el Parc Catalunya com a escenari

Manté a Manel com a cap de cartell, igual que per a l'edició suspesa de 2020

Un concert d'edicions anteriors de l'Embassa't
Un concert d'edicions anteriors de l'Embassa't | Juanma Peláez
NacióSabadell
15 de març del 2021
Actualitzat a les 17:22h
El Festival Embassa't tornarà el mes de juny d'enguany, després d'haver de suspendre l'edició de 2020 per la pandèmia i ho farà sobre l'escenari de l'amfiteatre del Parc Catalunya, un espai que permetrà omplir amb un miler d'espectadors cada una de les sis sessions programades.

Inicialment, la cita estava previst per als dies 12 i 13 de juny de 2020, amb Manel com a cap de cartell, però el manteniment de les mesures sanitàries en els darrers compassos de la primavera es va optar per ajornar la cita a l'octubre. Finalment, es va acabar suspenent el certamen. En el seu lloc, es va programar una cita alternativa a Fira Sabadell a la tardor, sota el nom de Resposta Entròpica Sonora (RES).

"Després d'un 2020 diferent, l'any passat vam optar per ajornar el festival en si, el RES va ser un petit cicle de concerts amb alguns dels artistes previstos, però grups com Manel no tenien cabuda en un emplaçament per a 200 persones com ho és Fira Sabadell", explica Arnau Solsona, director del festival. Per aquest motiu, s'ha optat per estirar les dates d'enguany a quatre dies, amb sis sessions i una capacitat de mil assistents en cada una d'elles.

L'escenari previst l'any passat era a tocar de la pista coberta d'atletisme, on hi ha encara a dia d'avui muntat l'Hospital Temporal Vallès Salut. "Ens traslladem a l'amfiteatre del Parc Catalunya, el format no és del clàssic festival amb gent ballant, plantegem una platea amb localitats assignades i més en format teatre, volem que l'Embassa't sigui com el nostre Grec particular", afegeix Solsona.

Quatre dies de concerts

L'edició d'aquest 2021, la 12a, es configurarà amb sessions diferenciades, on es demanarà al públic puntualitat. A més, previ a cada concert es programarà una actuació electrònica per escalfar l'ambient. Engegarà el grup Sidonie el 10 de juny a les 20.00 h, amb l'actuació prèvia de Luis Costa b2b Cristian Len. Al dia següent, a les 19.00 h, serà el torn d'Arlo Parks, Pau Vallvé, MouseDown i Virginie, mentre que el dia 12 actuarà Rigoberta Bandini amb Sher, a les 18.00 h.

Ja a les 21.30 h del mateix 12 de juny serà el torn de Manel, amb l'actuació prèvia de Sonido Tupinamba. El darrer dia del festival arrencarà al matí, a les 10.30 h, amb l'actuació de Xiula, mentre que a la tarda hi posaran el punt i final a les 18.30 h Maria Arnal i Marcel Bagès, Lui Roius, T. Modet i Karina Hossack.