Egipte, Sri Lanka i Maldives, entre les principals destinacions dels sabadellencs

L'entitat Sabadell Viatgera treballa per recuperar la fira de la Rambla del Turisme abans de l'estiu

Una tomba d'uns 4.000 anys d'antiguitat
Una tomba d'uns 4.000 anys d'antiguitat | Europa Press
19 de març del 2021
Actualitzat a les 10:52h
Tot i que la mobilitat està limitada a Catalunya, i amb condicionants, hi ha qui s'arrisca agafar un vol, perquè "hi ha moltes ganes de viatjar", tal com asseguren Gemma Solà i Eva Vicent, membres de l'entitat Sabadell Viatgera, que aplega 25 agències de viatges de la ciutat. Els destins escollits, Egipte, Sri Lanka i Maldives, a més d'Àfrica.

Es tracta de persones que "no tenen por i s'ho poden permetre", això sí, garantint totes les mesures de seguretat i complint amb els protocols, subratlla Vicent. Diu que "Egipte és un destí que es pot vendre sense problema" i remarca que es garanteix la seguretat. "Hi ha zones i zones, ara potser és més segur desplaçar-se a l'Amèrica Central", afegeix Solà. 

Però en un context de pandèmia els escenaris canvien força, amb quarantenes i tancament i obertura intermitent d'allotjaments. Això també s'ha notat entre les preferències de la clientela, bàsicament perquè es volen moure "allà on els deixin" i això descarta del mapa països com Estats Units i Àsia, "que estava despuntant com a destí" el 2019, assenyala Solà. Tanmateix, són molt pocs els que fan maletes o carreguen la motxilla a les espatlles per les restriccions. "El client hi és", recalca Vicent. 

La mira posada a l'estiu 

Les esperances estan posades en l'estiu, perquè com repeteixen Solà i Vicent "hi ha ganes" i "un cop es pugui fer, i amb seguretat, sobretot que es garanteixi, la gent sortirà". I això passa per l'estiu, "serà millor que l'any passat", manifesta esperançada Solà, però ho referma, perquè des de l'entitat s'està treballant per avalar un viatge tranquil. "Per oferir un servei integral des de que s'entra per la porta de l'agència fins que es torna del viatge", assevera Vicent.

A més, Sabadell Viatgera ha arribat a un acord amb els taxistes de la ciutat per fer desplaçaments i ha signat un conveni amb un laboratori per fer proves PCR. "Ens hem adaptat", precisen ambdues, a més, tal com van explicar en una entrevista aquesta casa, la iniciativa de Rambla del Turisme s'organitzarà abans de l'estiu, per contribuir a reactivar el turisme. I a tot això, aproven la posada en marxa d'un passaport de vacunes per flexibilitzar mesures com quarantenes. 

Precisament, aquest espai que ocupen del sector, tal com es queixen Solà i Vicent, s'està quedant fora de les ajudes "i s'ho enduen empreses verticals i companyies aèries", denuncia Solà i afegeix, "nosaltres estem tremolant i portem més d'un any aguantant".