Cs mou fitxa perquè els ajuntaments puguin gestionar un 10% del fons europeus

Presenta una proposta per instar al govern espanyol perquè també expliqui els criteris i evitar les assignacions "a dit"

NacióSabadell
15 de març del 2021
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha presentat una proposta per instar el govern espanyol a que els ajuntaments puguin gestionar el 10% dels fons europeus, que han de servir per reactivar l'economia i ajudar als països en la recuperació. 

De fet, Hernández ha precisat que "un mínim" sigui aquest percentatge. També perquè es facin públics "els mecanismes i criteris necessaris i requerits" per al repartiment, perquè no es produeixin reparticions "a dit" i sigui "de manera opaca i beneficiant només a uns pocs". 

Ha recordat que les administracions locals són les "més pròximes als ciutadans" i, per tant, les que "millo coneix els problemes i necessitats dels seus veïns". El líder de la formació taronja ha determinat que aquests recursos són "una oportunitat per fer un salt endavant" i la "clau per construir" la ciutat "que volem mirant cap a un futur on l'economia verda, sostenible i innovadora sigui el motor".