1 de 10
cultura

La Fundació 1859 Caixa Sabadell tanca un 2020 «atípic» i es prepara per recuperar la programació

L'entitat valora positivament l'aposta per "streaming" i incorpora un taller d'horticultura, davant l'interès generat

Imatge d'arxiu de la Festa de la Primavera | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell | 14 de març de 2021 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació 1859 Caixa Sabadell va tancar l'any 2020 "atípic", tal com ho ha indicat el seu director, Joan Carles Sunyer, per l'afectació de la pandèmia i espera que enguany es pugui recuperar la programació de les agendes de l'Espai Natura i Cultura i hi hagi més presencialitat. 

Sunyer, però, ha assenyalat la bona resposta que s'ha obtingut en l'aposta en línia com a la Festa de la Tardor. Per això, ha subratllat que "s'utilitzarà d'ara en endavant". Un dels aprenentatges que ha deixat la pandèmia, com també la organització d'un taller d'horticultura, amb una sessió mensual de tres hores, arran de l'interès generat. Sunyer ha explicat que les 27 parcel·les que tenen "estan llogades, i no havia passat mai" i ha continuat que normalment era "un 60 o 70%" i ha posat l'accent en el fet que sigui així durant tot l'any "i no només primavera i estiu".


També ha fixat recuperar de manera progressiva els actes més característics, com ara la Festa BBVA de la Primavera, que es farà el 16 de maig a l'Espai Natura, a la masia de Can Deu. Aquí s'hi alternaran activitats telemàtiques al matí amb un concert presencial a la tarda, on s'hi establiran totes les mesures sanitàries, i que també s'emetrà per internet. Així mateix, el Fresc Festival a l'estiu, "no volem deixar que torni a passar una altra edició en blanc". 

Abans, de cara al maig, el dia 23, es preveu sumar-se al Dia Internacional dels Museus amb un "concurs de preguntes i respostes a través de la plataforma Kahoot. També preveu mantenir obert el Museu de la vida al camp els diumenges al matí o el casal d'estiu per a nens de 4 a 12 anys, totes dues propostes a la masia de Can Deu.


Sunyer ha assegurat que la fundació duu a terme una seixantena de tallers, "avalats pel Departament d'Educació" i ha destacat que uns 1.200 grups escolars passen per alguna de les propostes, recordant que són més enllà de la ciutat, també del Maresme, d'altres poblacions del Vallès Occidental i Oriental i el Barcelonès.  

 

Participació