L'exregidora Marisol Martínez torna a l'Ajuntament de Sabadell

Va ser tercera tinent d'alcalde en el passat mandat i ara serà assessora del govern PSC-Podem

Marisol Martínez
Marisol Martínez | Juanma Peláez
12 de març del 2021
Actualitzat el 15 de març a les 10:53h
L'exregidora a l'AJuntament de Sabadell en l'anterior mandat Marisol Martínez tornarà al consistori. Ara ho farà com a assessora del govern de PSC-Podem, concretament, se l'ha assignat al programa de Democràcia Deliberativa i Intervenció Comunitària, àrees que pengen de la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell. Així ho ha avançat l'iSabadell aquest divendres i ho ha confirmat NacióSabadell.

D'aquesta manera, retorna a la plaça Sant Roc gairebé dos anys després d'haver quedat sense representació a les eleccions municipals de 2019. De fet, es farà efectiu a finals de mes. Va marxar sent la tercera tinent d'alcalde amb el que es va autoanomenar "Govern de Transformació", format per ERC, Unitat pel Canvi, la Crida per Sabadell i Guanyem.

Precisament, en els darrers comicis locals no es va poder presentar sota aquesta denominació i va canviar-ho per 100% Sabadell, perquè ja hi havia dues forces que incloïa el lema "Guanyem" i la Junta Electoral de Zona els va obligar a modificar-ho. 
 

L'autobús de 100% Sabadell que recorrerà la ciutat Foto: Juanma Peláez


Aquests mesos, sembla, han estat d'impàs i han aturat una trajectòria de 12 anys a la política local. La futura assessora va entrar al plenari com a membre d'ICV-EUiA el 2007 i va repetir quatre anys més tard, però ja sota les sigles d'EUiA. Finalment, el 2015 ho va fer amb Guanyem Sabadell - Sí se puede, iniciativa que va liderar, després que la coalició d'esquerres l'expulsés

En aquesta cita amb les urnes, els dos representants que van obtenir, a més d'ella, Miquel Soler, van ser claus per trencar amb els 16 anys de domini socialista que van convertir el que avui és diputat d'ERC al Parlament, Juli Fernàndez, en l'alcalde de la ciutat