Licitat el concurs per a l'ampliació del Taulí

Si es compleix el calendari establert, a finals d'any podria entrar en funcionament

L'àrea on es preveu fer l'ampliació de l'hospital
L'àrea on es preveu fer l'ampliació de l'hospital | ACN
12 de març del 2021
Actualitzat a les 17:26h
El Departament de Salut ha licitat el concurs per redactar el projecte i executar les obres del nou edifici polivalent de l’Hospital Parc Taulí, que s'aixecarà a la part posterior i té una inversió prevista de 20 milions d'euros, i ha de servir per donar resposta a les necessitats sorgides amb la pandèmia.

Ara, s'obre un període de tres setmanes, en les quals es presentaran les diferents propostes. Quan es tinguin totes, es valoraran i en el termini d’un mes, aproximadament, es procedirà a l’adjudicació. L'empresa escollida disposarà d'entre sis i set mesos per redactar el projecte i construir l'edifici.

Un cop estigui aixecat el nou equipament, s'haurà de d'adaptar amb el material necessari, cosa que, si no hi ha cap contratemps, des de Salut s'ha indicat que entri en funcionament a finals d'aquest 2021. 

L'extensió del Taulí disposarà d’un total de 105 llits, una planta baixa diàfana, com una possible reserva d’espai de futur per a urgències, una primera planta polivalent amb 35 llits crítics i semicrítics i hospitalització i dues plantes més amb un total de 70 llits de curta estada d’urgències.

Es tracta del model implantat en uns altres cinc hospitals catalans: Bellvitge, Arnau Vilanova de Lleida, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, la Vall d’Hebron i el Germans Trias i Pujol.