​Les famílies de l’Escola Creu Alta avisen del risc que es creï un «bolet» a P3 el curs vinent

Des d'Educació defensen que si no hi ha demanda a la preinscripció es tombarà la mesura

La llar d'infants de La Verema, a Ripollet
La llar d'infants de La Verema, a Ripollet | Albert Hernàndez
12 de març del 2021
Actualitzat a les 16:51h
L’AMPA de l’Escola Creu Alta ha advertit que suposa un risc l'ampliació d'una altra línia de P3 al centre el curs vinent, tal com han confirmat des del Departament d'Educació i així els ho van fer saber la setmana passada. Bàsicament, segons ha subratllat, farà que es quedin “sense els espais mínims necessaris” fins a l'any 2030, quan la nova promoció engegada hagi acabat sisè de primària.
 
Ha alertat que l'escola “només té tres aules amb les mides i les condicions per acollir infantil”, sent aquestes “molt petites” i que “cap compleix amb el requisit mínim de dos metres quadrats per alumne”. Fins i tot, ha apuntat que la instal·lació en general no disposa de la capacitat com ara el menjador, “tot i fer tres torns de dinar” i els alumnes d'infantil ja mengen a les aules i quan hi hagi la nova línia “no cabran”, ha pronosticat l’AMPA.
 
Una manca d’espais a la qual cal afegir-hi les mesures aplicades per la evitar la propagació de la Covid-19 que obliguen a mantenir distància i, en el cas del menjador, es fa servir com a espai polivalent.
 
A aquesta problemàtica, cal sumar-hi, tal com han detallat les famílies del centre, el dubte si la mesura anirà acompanyada d’inversions o si voldrà dir que “haurem de seguir complementant amb més aportacions econòmiques”. A la vegada, han qüestionat si l'escola podrà “aplicar el projecte educatiu” amb aquestes dificultats que estan indicant, així com que creixi el nombre de germans que vulguin accedir, tal com ja ha passat en altres casos quan apareix “un bolet”.

Educació remarca la necessitat del "bolet" 

Des d'Educació han recalcat la necessitat que al barri sabadellenc "cal un grup més que ara per respondre a la demanda" i s'ha escollit l'Escola Creu Alta, ja que "altres anys s'havien ubicat en d'altres" equipaments educatius. Per això, ha posat l'accent en què "és la màxima prioritat" garantir l'escolarització a centres públics de l'entorn immediat i que si "no hi ha demanda en la preinscripció es traurà".   

Sigui com sigui, han assegurat que "un grup més hi cap sense problemes encara que suposa una organització diferent del centre i algun canvi d'utilització de determinats espais".