patrimoni

El futur de l’edifici modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, resolt abans de l’estiu

El president de la Fundació espera trobar un llogater més d'un any després que quedés buit

per Albert Hernàndez, Sabadell | 12 de març de 2021 a les 13:00 |
Saló modernista de l'antiga Caixa Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joan B. Casas, ha avançat, aquest divendres en la presentació de les activitats de la nova temporada de l’entitat i en el balanç de 2020, que el futur de l’edifici modernista, que es troba al carrer Gràcia, estarà resolt abans de l’estiu. “Hi haurà, espero, bones notícies”, ha manifestat.

No ha donat més detalls, per preservar la correcta evolució de les negociacions, però ha assegurat que seria per "tot l'edifici" i "respecta" l'entorn on s'instal·la, cosa que "dificulta" també, tal com ha apreciat Casas, trobar el perfil idoni. Ha comparat que si "es trobés al Passeig de Gràcia i no a Gràcia" no hi hauria aquesta situació.      


Ha recordat que des de que va marxar el BBVA, l’espai havia quedat buit -fa més d'un any- i el lloguer suposava garantir uns ingressos a la Fundació. Uns recursos que si ara tornen “permetrà ampliar” les activitats, tot i que abans, ha puntualitzat, es “consolidaran” les actuals.

I és que hi ha hagut “l’afectació de la Covid”, malgrat s’ha mantingut la mateixa activitat que al 2019 i “no hi ha suficients fons” per sostenir aquesta aposta. El president ha advertit que “difícilment” es podrà conservar l'oferta cultural i el futur sense utilitzar els actius que té. Per això, ha dit que aquest “passarà per estrènyer llaços amb el teixit empresarial de la seva àrea d’influència”. Tot i així, ha assenyalat que mira al futur “amb ànims”. 
 

 

Participació