Tall simbòlic de la Gran Via per reclamar millores entre el personal sanitari i perquè sigui 100% pública

Un centenar de persones participen de la concentració

El tall de la Gran Via
El tall de la Gran Via | Albert Hernàndez
10 de març del 2021
Actualitzat el 11 de març a les 0:00h
Aquest dimecres hi havia vaga entre els professionals de la sanitat, convocada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, CGT, COS i PSI Lluitem -integrants de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya- i a Sabadell, l'aturada s'ha traduït en un tall simbòlic de la Gran Via, just davant de l'Hospital Parc Taulí. 
  Han estat cinc minuts per reclamar millores per al personal sanitari i que sigui un servei 100% públic. Un centenar de persones han participat en la protesta i la concentració a les portes del centre hospitalari. La representant de la COS, Txus Merino, ha justificat aquesta "poca assistència" per les altes imposicions de serveis mínims i que no s'hi han sumat tots els sindicats, al·legant que "no és el moment" i "s'ha de vigilar no contagiar-se. Els diaria que agafessin un tren", ha reblat.  

Merino ha enumerat algunes de les demandes que han motivat aquesta jornada com ara, una sanitat 100% pública "i això vol dir que res que ho faci la privada" i una uniformitat de convenis, "treballin on treballin els professionals tinguin les mateixes condicions", així com que s'acabin les derivacions a la privada i a la concertada. 

També ha posat l'accent en rebaixar les ràtio "per una correcta assistència" i ha desmuntat l'argument de manca de personal, "no és veritat, perquè marxen fora, on tenen millors condicions". Tot plegat, ha continuat, passa "per un canvi de model, a més de recursos, una aposta per la primària i no tot recaigui en les hospitalitzacions".
 

Una de les pancartes de la concentració davant del Taulí Foto: Albert Hernàndez


La vaga, per ara, serà indefinida i cada dilluns ha emplaçat a fer una aturada, al voltant d'un quart d'hora, a partir de les 12 hores.

El Departament de Salut ha xifrat el seguiment de la vaga sanitària en un 0,99% en el torn de matí, amb 363 persones que l'han secundat i segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, entre totes les concentracions al centre de la ciutat s'han reunit unes 1.100 manifestants.