«Vés a la merda!»: l'original iniciativa ciutadana per conscienciar sobre la recollida d'excrements de gossos

Una campanya impulsada des de l'anonimat per fer "reflexionar" alguns propietaris d'animals

Un dels pòsters col·locats als carrers República amb Tres Creus
Un dels pòsters col·locats als carrers República amb Tres Creus | Albert Hernàndez
09 de març del 2021
Actualitzat a les 9:31h
Hi ha una llegenda urbana que diu "trepitjar una merda porta sort". Una afirmació que una iniciativa anònima de Sabadell vol contradir i ha començat a fer-se visible in situ i a les xarxes socials. "Vés a la merda!" és l'eslògan d'aquesta campanya que busca conscienciar els propietaris de gossos de la recollida d'excrements i mantenir la via pública neta.

L'espontaneïtat i una conversa que es va anar animant va ser l'espurna que ho va encendre tot plegat. "Et vas trobant gent que es queixa i al final vam impulsar la campanya", expliquen els creadors. Un centenar de pòsters repartits per diferents punts de la ciutat i mig miler de Din-A3 amb el rotund missatge, a més de punts vermells que senyalen "el regalet" al carrer. 

I és que el sentiment "al final és de vés a la merda", justifiquen, perquè és el comportament de "passar de tot. Igual que ho fa un veí de la ciutat per no recollir el que deixa la seva mascota". Asseguren que "estimen els animals i també volem una ciutat que els estimi" i insisteixen en "fer reflexionar" aquells "pocs amos que no ho fan bé". Per això, des d'Instagram i un web que han creat tenen el material per imprimir i esperen la "col·laboració ciutadana". 

Encara que és visible des de fa uns dies, la idea va tenir una mena d'espècia pilot fa uns tres mesos "amb adhesius, però hi havia gent que els arrencava. També hi ha haters", bromegen els autors. Arran d'això, van apostar per fer una campanya "amb cara i ulls" i ha estat quan han aparegut aquests pòsters i els "localitzadors de merdes", de color vermell, perquè es vegi la prova del delicte.